Küll õli Kodaveren ia õlla!

7.-11. augustini 2023 olime avastusretkel Kodavere kandis. Meid võtsid vastu Kodavere Pärimuskeskus ja Pala kool. Tänu samal ajal toimunud pärimuskeskuse keele- ja muusikalaagrile saime osa kodavere keelest ja rahvalauludest ning osalesime lasteetenduses “Kuda metsä õikad, nõnna mets vassab”. Lisaks pillimängule said mõned pärimuskooli lapsed ka pisirollides üles astuda.
Aga etendus oli ju alles laagri lõpus! Enne seda juhtus palju muud harivat ja toredat : metsaretkel Vahur Sepaga kogusime tarkuseteri loodusest; Juhan Liivi muuseumis Rupsil nägime, mis oludes elasid 19. sajandil eestlased ja saime pärast võrrelda, kuidas elas samal ajal mõisarahvas Alatskivil; nägime ära Peipsi järve; Kääpal külastasime Kalevipoja Koda, kus sai selgemaks meie rahvuseepos. Lisaks pillimängud, ühised laulmised ja tantsimised, ujumine, kunstitegemised Üllega – ühesõnaga kõik see, mis teeb koos olemise mõnusaks ja õnnelikuks ning meele tänulikuks.
Suur tänu kõigile, kellega kokku puutusime, lahkuse, tähelepanelikkuse ja sõbralikkuse eest: Pala kool ja Mairi, Monika ning kokad; Kodavere Pärimuskeskus ja Ergo-Hart ning Reet; Liivi muuseum ja Mari; Alatskivi loss ja Terje; Kalevipoja Koda ning bussijuhid!