Noorte pärimusbändide laager

29. aprillil toimub Pärimusmuusikaidas Noorte pärimusbänd 2022 lõppkontsert. Sellega seoses oli veebruari viimasel nädalavahetusel Viljandis kõigile finaali jõudnutele kahepäevane laager, kus osalejad kohtusid oma mentoriga, said teadmisi bändi brändimisest ja lavalisest käitumisest. Väga hea kogemuse ja tutvumisvõimaluse andsid segaansamblid, kus juhuslikkuse alusel said kokku erinevate ansamblite liikmed ja valmistasid ette ühe etteaste. Vanemas grupis osalevad pärimusmuusika erialade üliõpilased inspireerisid oma küpse ja tõsisema hoiakuga ka nooremaid. Oluline ja positiivset kogemust pakkuv oli ka öine ühine laulmine ja pillimängimine.
Olgugi, et laager kestis vaid kaks päeva, siis selle lühikese ajaga said Devtéra liikmed märgatavalt iseseisvamaks ja kasvasid muusikalises mõttes suuremateks. Kohtumised professionaalidega ja omavanuste samade huvidega noortega olid väga arendavad.
Täname laagri korraldajat Margit Kuhi lahke vastuvõtu ja sisuka aja eest!