Kuidas tehakse CD-plaati?

Toredate juhuste tahtel said viis Pärimuskooli õpilast kogeda, kuidas tehakse CD-plaati. Nimelt tähistavad Kukerpillid oma 50. sünnipäeva ja annavad sel puhul välja ka uue plaadi uute lugudega. Meie ülesandeks oli kaasa laulda ühe laulu refräänis.
Stuudios selgus, et see kõik polegi nii lihtne. Teravate, ent heatahtlike ja sõbralike kõrvade tähelepanu all tuli ikka ja jälle uuesti oma osa sisse laulda. Lugu aga oli tore ja sobib meie repertuaari, nii et kindlasti õpetame seda lugu teistele edasi!
Stuudiost tagasi sõites rääkisid tüdrukud, mida nad Kukerpillidest teavad. Annaliisal on kolm CD-d Kukerpillide lauludega peas, sest perega reisides mängisid just need plaadid autos. Ka minu, kõvasti keskealise õpetaja lapspõlves olid Kukerpillid olulisel kohal ja nende esimene väike plaat sai lapsena auklikuks kuulatud. Kõige selle peale imestas väike kuueaastane Liset, kes kuulis Kukerpillide olemasolust esmakordselt, et kuidas nad pole 50 aasta jooksul ansambli tegemisest ära tüdinenud! 🙂
Meie aga nägime stuudios oma silmaga, et ei ole nad midagi tüdinenud – meestel silmad säravad ja uued lood on täis soojust ning rõõmu!
Aitäh kõigile osalistele võimaluse ees!