Folgi Krõmps 2019 Pärnus

12. oktoobril toimus Pärnu Muuseumis rahvamuusikatöötluste festival Folgi Krõmps IV. Nõmme Pärimuskoolile oli see teine kord Krõmpsul osaleda. Statuudile vastavalt esitasime kaks pala: kohustuslik lugu Pärnu kihelkonnast “Imelik koda” ja Setumaal õpitud “Udusel hommikul”.
Festivalil oli sõbralik õhkkond, kõikide esinejate tugevaid külgi pandi tähele ning kõik osalejad said ka väikese kingituse – Folgi Krõmpsu tassi.
Meie eripreemia kandis nime „Igal pillil oma roll“. Žürii märkis ära, et oma seadetes tõime esile kõikide pillide kõlalist eripära, nii et iga mängija sai anda võrdselt olulise panuse. Samuti oli märgatav ansambli ühine huvi rahvamuusika vastu ja veenev esitus.
Õpetajana sain ma aga rahul olla järjest paremaks muutuva pillimänguoskuse ning ansamblitunnetusega.
Oli ilus laupäev Pärnus!