Rahvamuusikapidu

Aasta otsa verd, higi ja pisaraid, unetuid öid juhendajatele, villis sõrmi pillimängijatele, lisaproove nädalavahetustel ja ettemängimisel muretsedes kaotatud närvirakke – kõike seda vaeva kroonis suur rõõm võtta osa juubelilaulupeo rahvamuusikapeost ning „Kannelde ööst“.
5. juulil toimunud Rahvamuusikapeol osalesid meie kooli õpilased kanneldes, koondorkestris, näppepillides ja viiulites. Kokku sai Vabaduse platsi suurele lavale 21 last ja 15 täiskasvanut. Peoks valmistumise tõsidus arendas kõvasti meie pilli- ja ansamblimänguoskusi – lood olid parasjagu krõbedad ning nõudsid pühendumist.
Oli ikka uhke tunne küll linna esindusväljakul esineda ja linn rõõmsaks ning rahvariidetriibuliseks mängida!

Tagarea kanneldajad said osa võimalusest luua erakordne õhkkond  4. juulil „Kannelde öö“ kontserdil Metodisti kirikus. 170 väike-, rahva- ja kromaatilist kannelt üheskoos ja vaheldumisi mängimas oli eriline elamus nii osalejatele kui ka kuulajatele.

Pillimängijatele sai kulminatsiooniks lõbus ja hoogne rongkäik, kus lapsed ning täiskasvanud üksteist täiendades terve tee skandeerisid: „Memme visse, krusse visse! Hõissas-saa!“ Ilus pidu oli, tõesõna!